Kovászos leveles tésztás péksütemények workshop

Kívül roppanós, belül puha, kellemesen vajas, réteges, nagyon-nagyon csokis, de nem túlzóan édes. Hát nem ilyen a tökéletes kakaós csiga?🥰

Most pedig képzeljétek el, hogy ez a csoda otthon készül a saját kis konyhátokban, a legtermészetesebb módon kovásszal! Ugye jól hangzik? 😉

Ha kedvet kaptatok hozzá, gyertek el a workshopomra, ahol megmutatom, hogyan tudjátok elkészíteni egyszerűen és időhatékonyan! Tudom elsőre bonyolultnak tűnhet a kovászos péksütemények elkészítése, de higgyétek el pici háttértudással és gyakorlással, mindenféle különleges eszköz és alapanyag nélkül süthetünk ilyen finomságokat. 😊

Ezen a tematikus workshopon szeretnék nektek segíteni a alapok elsajátításában és bevezetlek titeket a kovászos leveles tészta készítés minden fortélyába. Természetesen az elkészült finomságokat el is fogjuk fogyasztani.☺️ Ezt a workshopot főként azoknak ajánlom, akik valamilyen formában már dolgoztak kovásszal és ismerik az alapokat. 

Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.

36000 Ft

Bővebben a kovászos leveles tésztás péksütemények workshopról

Tematika
  • A 3-3,5 órás workshopon először is mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról.
  • Megtanuljuk mi az az édes kovász, hogyan kell készíteni, mire lehet felhasználni.
  • Mindenki kap tőlem kovászt és édes kovászt, amiknek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
  • Elkészítjük a leveles tésztát, megtanulunk dagasztani, vaj réteget készíteni, laminálni és hajtogatni.
  • Ezután megtöltjük és meg is formázzuk a tésztát. Kakaós csigát és pizzás csavartat fogunk készíteni.
  • Mivel a kovászos tészták hosszú kelesztési időt igényelnek, a bedagasztott  tésztát mindenki hazaviheti és otthon tudjátok majd befejezni.
  • Készülünk már megkelt tésztával is, amin megtanuljuk a formázást. A megformázott péksütikből is vihet mindenki haza, amiket a workshop után meg is lehet már sütni. A workshopon harapnivalókkal, frissítőkkel, finom kávéval és  természetesen frissen sült kovászos leveles tésztás péksütikkel várunk titeket.