Kovászos péksütemények workshop

Tudtátok, hogy kovásszal nem csak a mindennapi kenyerünket, hanem a péksüteményeinket is el tudjuk készíteni? Bizony és nincs is finomabb a házi, kovásszal kelesztett kakaós csigánál, fonott kalácsnál vagy vajas kiflinél! A tematikus workshopokon, mindenre megtanítalak titeket, ami a tökéletes kovászos péksütik készítéséhez kell.

Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.

32000 Ft36000 Ft

Bővebben a kovászos péksütemény workshopról

Tematika
  • A 3,5-4 órás workshopokon az alapoktól vezetünk be titeket a kovászolás világába. Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról.
  • Megtanuljuk mi az az édes kovász, hogyan kell készíteni, mire lehet felhasználni.
  • Mindenki kap tőlem kovászt és édes kovászt, amiknek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
  • Elkészítjük a péksütemények tésztáját, megtanulunk dagasztani, hajtogatni és tangzhong-ot készíteni.
  • Mivel ezek hosszú kelesztési időt igényelnek, a bedagasztott tésztát mindenki hazaviheti, és otthon másnap tudjátok majd kisütni.
  • Készülünk már megkelt tésztával is, amin megtanuljuk a formázást. A megformázott péksütikből is vihet mindenki haza, amiket a workshop után meg is lehet már sütni.
  • A workshopo harapnivalókkal,frissítőkkel, finom kávéval és  frissen sült kovászos péksütikkel várunk titeket.