Kovászos pizza és focaccia workshop
Kétségkívül a pizza az egyik legnépszerűbb étel a világon, aminek én sem tudok ellenállni. Nagyon szívesen sütöm és naná, hogy ezt is kovásszal szoktam készíteni. A természetes kelesztésnek, a hosszú érlelésnek, a minőségi alapanyagoknak köszönhetően fenomenális az élmény, amire bizony megéri várni. Erre az élményre invitállak most titeket, sőt emelem a téteket! Ugyanis a pizzákat kemencében fogjuk megsütni! Nem hagyhatom ki a tematikából a másik nagy kedvencemet a focacciát, ami szerintem az egyik legjobb vendégváró a világon. Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és végtelen ízvariáció lehetséges!
Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.
36000 Ft
Bővebben a kovászos pizza és focaccia workshopról:
- A 3,5-4 órás workshopon az alapoktól vezetlek be titeket a kovászolás világába.
- Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról, megnézzük milyennek kell lennie, milyen állapotban kell felhasználni, kitérünk az esetleges nehézségekre, felmerülő problémákra és azok megoldásaira.
- Mindenki kap tőlem kovászt, aminek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
- A kovász után rátérünk a tésztákra, minden elméletet átbeszélünk, minden lépést, mozzanatot megnézünk, ami a pizza és focaccia készítéssel kapcsolatos és persze mindenki élesben is kipróbálja magát.
- Dagasztunk, hajtogatunk, formázunk. Mivel a kovászos tészták kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be.
- Ahhoz, hogy a tésztaérés minden fázisát a megfelelő állapotban meg tudjunk nézni, készülünk már megkelesztett tésztákkal.
- Először is együtt előkészítjük a pizzára és foacacciára kerülő feltéteket és közben ezeknek megválasztásáról is mindent megbeszélünk, majd mindenki saját ízlése szerint készíthet pizzát és focacciát is.
- A workshop egyik különlegessége, hogy ezeket kemencében, nagyon magas hőmérsékleten fogjuk megsütni, a legjobb eredmény érdekében.
- Ezután nem marad más hátra, mint jóízűen elfogyasztani. 🥰
- A workshopon arról is lesz szó, hogy hagyományos elektromos sütőben, hogyan tudjuk a legjobb eredményt elérni.
- A workshopon harapnivalókkal, frissítőkkel, finom kávéval várlak titket.